Alles geregeld voor je zwangerschap?

Alles geregeld voor je zwangerschap?
Als je zwanger bent komt er een hoop op je af en er moet veel geregeld worden. Er zijn verschillende afspraken bij de verloskundige waar je naar toe moet, je moet zwangerschapsverlof regelen op je werk, er moet een babykamer gemaakt worden en zo is er nog veel meer wat er moet gebeuren. Om je een beetje een overzicht te geven van wat er allemaal gedaan moet worden, hebben we enkele dingen voor je op een rij gezet.

Kraamzorg regelen

Als je net bent bevallen van je zoon of dochter kun je wel wat extra hulp gebruiken. Zeker als je voor het eerst een kind hebt gekregen is het fijn als er iemand is die je kan ondersteunen. Het is daarom erg fijn dat er kraamzorg is. Iedereen heeft recht op kraamzorg, maar je moet dit wel zelf aanvragen. Dit doe je meestal in de derde maand van je zwangerschap. Zo is er nog genoeg tijd om te bepalen hoeveel zorg je nodig hebt en om kennis te maken met je kraamverzorgster.

Geboortekaartjes maken

Wanneer je een baby hebt gekregen wil je dit natuurlijk aan zoveel mogelijk mensen laten weten. Dit doe je uiteraard met een mooi geboortekaartje. Hier zet je de informatie van de baby op en veel mensen kiezen ervoor om een leuk gedichtje te plaatsen. Je wilt natuurlijk een mooi geboortekaartje, neem daarom de tijd om een leuk kaartje te ontwerpen en om een proefdruk te bestellen. Zo weet je zeker dat je tevreden bent over het geboortekaartje en kun je na de bevalling snel de geboortekaartjes laten maken. De meeste vrouwen beginnen ongeveer twee maanden voor de bevalling met het uitkiezen van een geboortekaartje.

Tas klaarzetten

Als de bevalling begint wil je natuurlijk alle benodigde spullen bij de hand hebben. Zeker als je al zeker weet dat je in het ziekenhuis gaat bevallen is het belangrijk om een tas met spullen klaar te zetten. In deze tas doe je alles wat je nodig denkt te hebben tijdens en vlak na de bevalling. Denk bijvoorbeeld aan toiletspullen, kleding, een voedingsbeha en vergeet uiteraard niet om spullen voor de baby mee te nemen. Het klaarzetten van je tas kun je het beste rond de 36e week van je zwangerschap doen.

Zwangerschapsmasker voorkomen?

Veel vrouwen hebben tijdens en na de zwangerschap last van een zwangerschapsmasker. Bij een zwangerschapsmasker ontstaan er donkerbruine vlekken op het voorhoofd, de wangen en rond de ogen. Op zich is een zwangerschapsmasker niet schadelijk maar het ziet er niet mooi uit. Voor een groot deel is een zwangerschapsmasker te voorkomen door tijdens de zwangerschap zo min mogelijk in de zon te zitten.

Schouderklachten voorkomen

Schouderklachten, wie kent het niet? De vervelende stekende pijn in je schouder en soms zelfs in je arm.

Schouderklachten
Schouderklachten worden in veel gevallen als enorm vervelend ervaren. Ze kunnen je zelfs belemmeren in je dagelijks leven. Zo zijn er zelfs mensen die hun favoriete sport niet meer kunnen doen, alleen maar door de schouderklachten. Het is onvoorstelbaar hoe vaak zo’n situatie voor komt. Hoeveel mensen bepaalde activiteiten niet meer kunnen doen, allemaal door die stomme schouderklachten.

Schouderklachten voorkomen
Schouderklachten behandelen kan je op verschillende manieren doen maar je kan het ook voorkomen. Zoals bij vele andere kwaaltjes, zijn er ook voor schouderklachten verschillende mogelijkheden om dit te voorkomen. Het heeft voornamelijk betrekking tot het goed opletten met wat je doet en hoe je het doet. Het is belangrijk om, wanneer je veel last hebt van schouderklachten, te bedenken wat je allemaal doet op een dag en hoe je het doet. Wat je bijvoorbeeld allemaal voor activiteiten op je werk doet, en hoe je deze uitvoert. Er zijn beroepen, zoals in de bouw, waarbij je de hele dag door aan het tillen en sjouwen bent met zware spullen. Het is dan niet zo gek dat de schouders na verloop van tijd overbelast raken. Nu zal je waarschijnlijk wel aan dit werk wennen hoe langer je het doet. Toch is het dan belangrijk om na te gaan wat de juiste manier is om te tillen. Bijvoorbeeld door de knieën, en niet voor over buigen.

Wanneer je al last hebt van schouderklachten is het ook belangrijk om er voor te zorgen dat ze niet erger worden. Houdt dus voldoende rust, maar blijf ook in beweging. Wanneer je weer aan het werk gaat, vraag dan om hulp als je denkt dat het je niet in je eentje lukt.

Hoe gaat een ooglaserbehandeling in zijn werk?

Je merkt dat je last krijgt van je ogen, je ziet meer zo goed omdat het zich is verminderd. Veel aandoeningen zijn hier de oorzaak vaak maar allemaal kennen een zelfde soort basis voor behandeling, de ooglaserbehandeling. Hoe gaat dat in zijn werk?

Ooglaseren

Het laseren van de ogen zorgt ervoor dat het zich weer volledig wordt. Hierbij wordt de oog gelaserd met een yag laser op het hoornvlies om de uiteindelijk de druk van de ogen te verlagen of een floaterlaser voor het verwijderen van floaters in het glasvocht achter het netvlies.

Top 5 oorzaken

Voor het aangaan van een ooglaserbehandeling zijn een aantal aandoeningen de meest voorkomende. Hierbij de top 5 van meest voorkomende aandoeningen:

 1. hoornvliesafwijking
 2. floaters
 3. glaucoom
 4. nastaar
 5. keratoconus

Vooronderzoek

Voordat je begint aan de behandeling moet je eerst een vooronderzoek ingaan. In Nederland mag alleen een gecertificeerde ooglaser behandelaar bepalen of je ook daadwerkelijk een ooglaserbehandeling mag krijgen.

Ooglaserbehandeling

Wanneer je goedgekeurd bent voor behandeling worden eerst de pupillen verwijd door middel van oogdruppels, zo heeft de arts meer ruimte om te zien wat er zich afspeelt in het oog.

Vaak wordt, naast het behandelen of verwijderen van de oorzaak, ook de toestand van het hoornvlies aangepakt voor het verbeteren van het zicht. Dit onderdeel wordt nu ver uiteengezet.

Hierbij wordt de bolling van het hoornvlies aanpast. Deze correcte bolling zorgt voor een juiste lichtdoorlaatbaarheid wat de basis is voor een goed zicht.

Verwijderen epitheel

De eerste stap van het ooglaseren is het verwijderen van de beschermende laag van het oog: het epitheel. Dit is de eerste laag van het hoornvlies welke uit 5 lagen bestaat.

Corrigeren hoornvlies

Het aanpassen van het hoornvlies wordt gedaan met een laser en genereert sterk gebundelde licht, deze verdampen het hoornvlies daar waar dit nodig is om het hoornvlies goed aan te passen. Met een lokale toegepaste verdoving voel je hier niets van.

Controle

Na de behandeling moet je periodiek gecontroleerd worden. Hierbij wordt het herstel van de ogen bijgehouden en wordt er gezien of de kwaliteit van het zicht behouden blijft.

Hierbij wordt het herstel van het epitheel gevolgd, evenals de kwaliteit van jouw zicht. Uiteraard worden jouw ogen ook goed geïdentificeerd op eventuele tekenen van mogelijke complicaties.

1e controle Binnen 48 uur Direct Na 1 dag
2e controle Na 1 week Na 5 dagen Na 1-2 weken
3e controle Na 1 maand Na 1 maand Na 1-3 weken
4e controle Na 3 maanden Na 3 maanden Na 6 maanden
5e controle Na 1 jaar Na 1 jaar Na 9-12 maanden

Na de behandeling geven veel klinieken garantie af voor de behandeling waarbij dit af kan wijken van de standaard garantie van 1 tot 2 jaar. Maar een goede kliniek geeft garantie tot 5 jaar. Hierbij kun je uitgaan van herbehandeling dat wordt vergoed wanneer binnen de gestelde termijn de behandeling niet het resultaat geeft wat het zou moeten doen. Maar het loont altijd de moeite om van tevoren de naar de voorwaarden te vragen bij de behandelaar.

Laser ontharen onschuldig of niet?

Het is alweer bijna zomer en de korte broeken en rokken mogen weer de kast uit komen. Eindelijk weer eens tijd om je benen onder handen te nemen met een scheerbeurt. Maar je hebt gehoord dat ontharen met laseren een goede permanente optie is, toch roept dit vragen bij mensen op. Is laser ontharen nu slecht voor de gezondheid of niet?

Achtergrond

Om te begrijpen wat laser behandeling inhoudt moet eerst het laseren uitgelegd worden. Een laser werkt met straling net zoals een röntgen. Hierbij wordt de zwaarte bepaald door de golflengte van de straling, dit varieert van licht (zoals bij infraroodstraling) tot zwaar (zoals bij UV straling).

Bij het gebruiken van ontharing met een laser is het belangrijk te weten wat de afstellingen zijn en welke factoren afgeraden worden om aan laser ontharen te beginnen.

Veel omstandigheden geven geen goed resultaat en kunnen zelfs schadelijk zijn bij het laseren. Hierbij een top 5 van factoren waarop te letten voordat je de benen laat laseren:

 1. huidskleur
 2. haarkleur
 3. haardikte
 4. haardichtheid
 5. medische geschiedenis

Afwegen en afstellen

Het is belangrijk voor de behandelaar om te weten wat jouw medische geschiedenis is om te bepalen of een laserbehandeling gevaarlijk kan zijn. Hierbij worden medicijngebruik, ziekten, aandoeningen en eerdere behandelde huidtherapie in beschouwing genomen om te bepalen of een laserbehandeling raadzaam en veilig is. Zo worden complicatie voorkomen zoals brandwonden.

Wanneer je de behandeling kan gaan beginnen worden al jouw andere eigenschappen meegenomen. De laser en de puls moeten worden afgesteld op jouw haardikte en kleur van het haar en de huid. Bij een te lichte afstelling komt er geen resultaat, bij een te zware afstellingen krijg je brandwonden. Daarom is de afstelling van de laser het belangrijkste element wat moet zorgen voor een veilige ontharing laser behandeling.

Behandeling

Bij het laseren van haren wordt het licht van de straling geabsorbeerd door het pigment van het haar in het haarzakje. Hierdoor heeft ontharen met laser meer kans van slagen bij donker / gekleurd haar. Het haarzakje wordt vernietigd door de verwarming van het haarzakje dankzij de straling.

De juiste specialist

Bedenk goed dat er behandelaren bestaan die goedkope behandelingen aanbieden omdat zij gebruik maken van goedkoop laser materiaal. Het is raadzaam om je te verdiepen in welke laser methoden en apparaten er bestaan om op de hoogte te zijn van kwaliteit. Ook zal een specialist jouw eerst helemaal inlichten, onderzoeken en ondervragen. Dit zal jouw keuze voor de juiste laser behandelaar alleen maar beter maken.

Om je alvast een eind op weg te helpen kun je kijken naar de volgende meest geaccepteerde laser methoden en laserapparatuur:

 • Alexandrite laser bij lichte huidtypes
 • Nd-YAG bij een donkere huid
 • Combinatie van de Alexandrite en Nd-YAG laser bij een getinte huid

Middelen bij gestoorde schildklierwerking

De schildklier is een orgaan dat in de hals ligt en dat zorgdraagt voor het algemene niveau van de stofwisseling van het lichaam. Hiertoe maakt de schildklier de zogenoemde schildklierhormonen liothyronine (ook wel aangeduid als T3 of trijoodthyronine) en levothyroxine (T4 of tetrajoodthyroxine) waarvoor opname van voldoende jodium met de voeding noodzakelijk is. De hoeveelheden van deze stoffen die de schildklier maakt, worden bepaald door een uit de hypofyse (hersenaanhangsel) afkomstig hormoon, de thyrotrofine ofwel TSH (‘thyroid stimulating hormone’). De afgifte van dit hormoon wordt op zijn beurt weer bestuurd door een stof ‘van hogerop’ uit de hersenen (vanuit de hypothalamus), het TRH (‘thyrotropin releasing hormone’). In dit geheel zijn terugkoppelingsmechanismen ingebouwd waardoor de algemene stofwisseling van het lichaam zeer nauwkeurig kan worden geregeld.

Direct vanaf de geboorte dienen de schildklierhormonen in voldoende mate aanwezig te zijn, omdat ze onontbeerlijk zijn voor de normale ontwikkeling van de hersenen, de groei van het lichaam en een goede regeling van de stofwisseling.

Een allereerste vereiste voor een goede werking van de schildklier is de opname (met de voeding of op andere wijze) van voldoende jodium. Bij gebrek aan jodium ontstaat vergroting van de schildklier: krop of struma. Indien dit tekort aan jodium ernstig is en zowel vóór als na de geboorte bestaat, kunnen de hersenen zich onvoldoende ontwikkelen en ontstaat er dwerggroei (cretinisme).

Als dit bijtijds wordt ontdekt, kan toediening van jodium erger voorkomen.

Omdat op bep’sfalde plaatsen in ons land het drinkwater niet genoeg jodium bevat om een goede werking van de schildklier te waarborgen, is een tijd lang jodium toegevoegd aan het keukenzout. Een aantal jaren geleden heeft men besloten deze toevoeging achterwege te laten. Naar het schijnt neemt het aantal gevallen van krop sindsdien weer enigszins toe.

Ook om andere niet altijd even duidelijke redenen maakt de schildklier soms onvoldoende hormonen. De stofwisseling is dan te traag. De patiënt is langzaam in alle bewegingen, kouwelijk, heeft vaak last van verstopping, de hartfrequentie is laag en de huid is droog. In ernstige gevallen kan ook verdikking van bepaalde weefsels optreden (myxoedeem) en zelfs verlies van het bewustzijn. De schildklier kan vergroot zijn.

Bij te sterke werking van de schildklier (ziekte van Basedow) zijn de klachten tegenovergesteld. Een snelle stofwisseling kan leiden tot onrust, zenuwachtigheid, slecht verdragen van warmte, overmatig zweten, vermagering, diarree en bovendien uitpuilende ogen. Evenals bij een te geringe werking kan ook bij een te sterke werking de schildklier vergroot zijn.

Bij een te geringe werking van de schildklier worden schildklierhormonen voorgeschreven in een zodanige hoeveelheid dat normale concentraties van deze stoffen in het bloed aanwezig zijn en de stofwisseling op het gewone niveau werkt. Voor elke patiënt moet de dosering individueel worden vastgesteld. Deze aanvullingsbehandeling is levenslang. Doorgaans behoeft de dosering zelden of nooit wijziging wanneer men eenmaal goed is ‘ingesteld’. Na het begin van de therapie duurt het één tot ongeveer zeven dagen voordat de werking intreedt. Geleidelijk wordt de dosering verhoogd totdat de juiste hoeveelheid is gevonden. Tot voor kort werd uitsluitend schildklierpoeder (Thyranon) gebruikt, dat wordt bereid uit de schildklieren van slachtvee. De laatste jaren is er in toenemende mate de neiging de schildklierhormonen zelf toe te passen, levothyroxine (Thyrax) en liothyronine (Cytomel).

De maximale werking van levothyroxine wordt pas na één tot twee weken bereikt. Liothyronine begint reeds enkele uren na inname te werken en bereikt zijn maximale werking na twee tot drie dagen. Bij een goede instelling op deze hormonen treden geen bijwerkingen op. Als de patiënt reeds andere geneesmiddelen (door de mond in te nemen antistollingsmiddelen en bloedsuikerverlagende middelen, hartversterkende middelen en insuline) gebruikt bij het begin van de behandeling met schildklierhormoon, dan kan het nodig zijn de dosering van die middelen aan te passen. Bij overdosering van deze schildklierhormonen treden dezelfde verschijnselen op als bij een te sterke werking van de schildklier: onder andere zweten, versnelde polsslag en diarree. Bij patiënten met hartklachten is er een kans op aanvallen van hartkramp of een hartinfarct.

De behandeling van een te sterke schildklierwerking kan bestaan in toediening van stoffen die de aanmaak van schildklierhormoon remmen, operatieve verwijdering van vrijwel de gehele schildklier en toediening van radioactief jodium. Hierdoor wordt een gedeelte van het schildklierweefsel vernietigd. In dit verband worden alleen de stoffen besproken die de aanmaak van schildklierhormoon verminderen.

Deze stoffen zijn methylthiouracil, propylthiouracil, carbimazol (Basolest) en thiamazol (Strumazol). Deze middelen hebben een betrekkelijk korte werkingsduur. Ze moeten daarom elke acht uur worden ingenomen, soms nauwkeurig elke zes uur.

Evenals gebrek aan jodium kan langdurig gebruik van deze stoffen leiden tot vergroting van de schildklier. Om deze reden wordt het gebruik van deze stoffen soms gecombineerd met dat van de schildklierhormonen. Na een jaar wordt het gebruik van deze middelen vaak geleidelijk gestaakt.

Als de verschijnselen dan opnieuw optreden, dan is vaak een andere methode van behandeling noodzakelijk. Als voorbereiding op de operatie waarbij de schildklier wordt verwijderd, wordt men meestal behandeld met kaliumjodide oplossing en een van de eerder genoemde stoffen. Hierdoor neemt de bloedrijkdom van de schildklier af en wordt de operatie gemakkelijker en dus veiliger.

Bijwerkingen van genoemde stoffen kunnen zijn: daling van het aantal witte bloedlichaampjes in het bloed (met kans op ernstige infecties), geelzucht en huidreacties door overgevoeligheid. Wanneer klachten over koorts of keelpijn tijdens het gebruik van deze stoffen ontstaan, moet men onmiddellijk met de behandelende arts contact opnemen.

Gezonder eten en drinken voor strakkere billen

Met gezond eten en drinken bereik je meer dan een gezond gewicht. Ook je billen worden er een stuk strakker van. En laat dat nu net zijn waar veel vrouwen naar op zoek zijn.
Hoe zit dat nu precies met gezonder eten, gezonder drinken en strakkere billen? In dit artikel lichten we dat thema graag verder voor je uit.
Achtereenvolgens lees je waarom vrouwen graag strakkere billen willen, hoe je strakkere billen kunt trainen (met welke oefeningen je dat het beste kan doen) en hoe voeding bijdraagt aan een strakkere kont.

Waarom willen vrouwen strakke billen?

De reden dat veel vrouwen op zoek zijn naar methoden om strakkere billen te krijgen, is dat billen onderdeel zijn van het schoonheidsideaal. De tijd dat billen amper op mochten vallen is voorbij. Vrouwen voelen zich zelfverzekerder met een strakke kont, omdat ze weten dat mannen dit aantrekkelijk vinden en omdat een strakke kont laat zien dat je over voldoende discipline beschikt om keihard te trainen.
Want trainen zal je zeker moeten doen om aan een strakker achterwerk te komen.

Hoe kun je strakkere billen krijgen?

De enige manier om een strakkere kont te krijgen is door hier gericht voor te trainen. Dat doe je door fitness te combineren met gerichtere oefeningen op de bilspieren. Deze oefeningen laten je de bilspieren aanspannen en ontspannen, waardoor de spieren groeien. Ze herstellen zich na elke training en verbranden vet rondom de billen en zetten dat vet om in nog meer spiermassa. Zo groeien billen niet alleen, maar worden ze ook een stuk steviger.
De beste oefeningen om strakkere billen te krijgen, zijn:
-De squat (standaard)
-De dubbele squat
-De lunge
-De Donkey Kick
Met deze oefeningen train je zowel je bilspieren als de spieren van je bovenbenen zo sterk dat het niet anders kan dan dat ze verstevigen.

Voeding speelt een belangrijke rol

Als je strakkere billen wil krijgen zal je gezonder moeten gaan eten en drinken. Voeding speelt namelijk een rol. Verkeerde voeding laat veel koolhydraten los in je lijf en daardoor wordt vet makkelijker opgeslagen. Ook rond je billen. Op die manier zal je dus niet snel strakke billen krijgen. Houd je die koolhydraten echter ver weg? Dan is de kans op strakkere billen ineens een stuk groter.
De beste voeding is eiwitrijk en arm in koolhydraten. Denk aan producten met veel vlees, vis en kip, maar ook aan vleesvervangers op basis van soja, zoals tofoe. Fruit en groenten kunnen een aanzienlijke bijdrage leveren, net als eiwitshakes en groene smoothies. Over het algemeen geldt dat een product energie moet leveren zonder dat er sprake is van teveel (slechte) koolhydraten.

Trainen voor die strakke billen

Je hebt nu genoeg informatie om te gaan trainen voor die strakke billen die elke vrouw wel zou willen hebben. De beste training begint met de genoemde oefeningen, maar valt en staat ook bij voeding.

Gezondheidsbeleid, beleid met kansen voor ondernemers

De deregulering gaat verder en de verantwoordelijkheid komt meer en meer bij de werkgever te liggen. Of het nu gaat om de doorbetaling van salaris bij arbeidsongeschiktheid of om kosten van re-integratie bij een andere organisatie, u moet voorbereid zijn op een grotere maatschappelijke en economische verantwoordelijkheid. Er wordt van de werkgever meer verwacht dat hij zorgt voor voorzieningen die mogelijk maakt om weer te kunnen werken. Iemand met een kantoorbaan die in een rolstoel beland na een auto ongeluk kun met een aantal aanpassingen vaak gewoon weer hetzelfde werk doen.

Wat betekent de huidige politieke koers voor uw beleid?

Wat zien we bij veel bedrijven? De meeste bedrijven hebben een verzuimbeleid ontwikkeld en gebruiken dat om te reageren op arbeidsongeschiktheids-problemen. Vervolgens maakt u zich terecht zorgen over de beperkingen die medewerkers hebben als ze na langdurig verzuim gedeeltelijk afgekeurd worden en onder het nieuwe WAO-regime niet meer ontslagen kunnen worden. Dit weinig optimistisch vooruitzicht is re-actief beleid. Als u zich hiertoe beperkt in zijn gehele bedrijfsvoering, dan ziet het er somber uit. Het is denken in problemen en beperkingen en getuigt van een afhankelijke en kwetsbare opstelling.

Het vertrekpunt van deze visie is dat een bedrijf winstgevend moet zijn en blijven. Alles wat daaraan kan bijdragen moet benut worden. Het is duidelijk waar het beleid op gericht moet worden, ook wat betreft de factor arbeid, de inzet van mensen en hun mogelijkheden.

Gezondheidsbeleid richt zicht op wat er wél mogelijk is.

De Arbo-wet beperkt zich na de aangekondigde deregulering nog meer dan vroeger tot de kernboodschap: Biedt gezond en veilig werk, waardoor medewerkers zich wel voelen en optimaal presteren en het liefst ook plezier hebben in wat ze doen. Dit vraagt om pro-actief beleid. U voorkomt daarmee ook aanspraken vanwege nalatigheid. Het organiseren van gezond werk doe je het best in samenspraak met de medewerkers.

Als er onverhoopt toch verzuim optreedt, dan ligt de verantwoordelijkheid bij de leidinggevende en de medewerker tezamen om na te gaan wat hij nog wél kan. Het contact tussen leidinggevende en medewerker neemt dus eerder tóe dan af. De aandacht gaat uit naar de mogelijkheden en niet naar de beperkingen. De leidinggevende en de medewerker maken een plan om weer aan het werk te gaan en vragen de arbo-arts, of er medisch bezwaar bestaat. Welke mogelijkheden heeft u om een werknemer weer aan het werk te zetten. Tegenwoordig bestaan er zoveel hulpmiddelen voor mensen met een fysieke maar ook verstandelijke beperking om ze gewoon volledig te laten mee draaien met het bedrijf. Zoals speciale toetsenborden voor blinden, speciale plateauliften voor rolstoel gebruikers, een begeleider voor de werkgever kortom alles is bijna mogelijk voor elk situatie.

De arbeidstijdenwet werd gedereguleerd. Meer flexibiliteit voor uw bedrijf. Uw verantwoordelijkheid om veilig en verantwoord werk aan te bieden blijft. Het gaat om het systematisch benutten van aanwezige kwaliteiten, vaardigheden en talenten. Omdat langer werken ook op de politiek kaart wordt gezet, wordt dit steeds belangrijker. Om dit toe te passen, moeten u en uw leidinggevenden met medewerkers in gesprek zijn. Dit richt zich op de volgende kernvragen: Waar wil de medewerker succesvol in worden? Hoe kunt u daarbij helpen? Welke meerwaarde heeft dit en hoe draagt dit bij aan het succes van het bedrijf? Leidinggeven is het ondersteunen en stimuleren van dit proces.

Gezondheidsbeleid is daarmee veel breder dan de afwezigheid van ziekte. Het is gericht op mogelijkheden en kansen, op employability en duurzaamheid. U wilt ondernemen. Daarom bent u ondernemer geworden.

Fillers of Botox?

Injectables zijn tegenwoordig niet alleen meer razend populair bij de beroemdheden onder ons. Een afspraak maken is nu zo gepiept. Het is namelijk niet heel ingrijpend en is daarnaast ook goed betaaldbaar, vooral vergeleken bij andere cosmetische ingrepen. Het is logisch dat injectables zo populair zijn, aangezien ze zorgen voor een jongere uitstraling en daarnaast ook voor een strakker gezicht. Dat is natuurlijk iets dat iedereen zou willen.

Fillers en Botox zijn de algemeen bekende termen voor deze geliefde cosmetische injecties. Maar wat weten we nou precies over deze producten? En wat is het verschil?

Wanneer je Botox inspuit, zorg er ervoor dat je een spier slap maakt waardoor fronsing niet meer mogelijk is. Het is dus een spierverzwakker, en geeft verder geen formule. De dosis van de injectie bepaalt hoelang je het effect blijft zien. Dit kan drie tot zes maanden duren. Dit is de beste keuze wanneer je iets wilt laten doen aan een frons, kraaienpootjes of je voorhoofd. Deze spiergebieden zijn namelijk de oorzaak van jouw ongeweste rimpels. Je wilt deze dus als het ware uitschakelen.

Een filler wordt niet voor niks een filler genoemd. Fillers ‘vullen’ namelijk de delen van je gezicht die zijn ingezakt, denk hierbij aan het gebied onder de ogen. Dit geeft een jeugdiger effect. Het grote verschil tussen fillers en Botox is dus dat Botox ervoor zorgt dat de spier wordt uitgeschakeld, waar fillers juist volume brengen op de gewenste plaatsen. De populairste keuzes hierbij zijn de lippen, of de wangen.

Een ander verschil is dat je bij Botox niet meerdere soorten kunt kiezen. Fillers heb je namelijk in een tijdelijke en een permanente vorm. Tijdelijke fillers zullen zo’n zes tot achttien maanden zichtbaar zijn. De meest gekozen vorm van fillers is hyaluronzuurfillers, al zul je ook kunnen kiezen voor fillers die collageen stimuleren. Fillers of Botox? Dat ligt dus aan jouw persoonlijke situatie.

Zwanger, en nu?

Ben je zwanger? Wat kun je en moet je dan allemaal doen? Er zijn namelijk veel dingen die je moet regelen als je zwanger bent. Maar er zijn ook leuke dingen die je kunt doen. Hieronder zullen we een aantal voorbeelden geven.

Dingen die je moet

Als je zwanger bent zijn er een aantal dingen die je moet doen. Hier volgen een aantal voorbeelden. 

Gezond leven

Het is belangrijk om gezond te leven, dat weet iedereen, maar zeker tijdens je zwangerschap. Je leefsituatie heeft invloed op de gezondheid en ontwikkeling van je kindje.

 • stop met roken
 • drink geen alcohol
 • gebruik geen drugs
 • slik foliumzuur zeker tot je 10 weken zwangerschap
 • slaap genoeg
 • eet gezond. 

Verloskundige

Maak tijdig een afspraak met de verloskundige voor de eerste zwangerschapscontrole.  Deze controle vindt plaatst als je ongeveer 9 weken zwanger bent. Tijdens je zwangerschap wordt je begeleidt door de verloskundige, evenals tijdens de bevalling en de kraamtijd. 

Kinderkamer

Voordat je kindje geboren wordt moet je de kinderkamer al klaar hebben. Meestal wordt ook aangeraden om deze al ruim twee maanden voordat je bent uitgerekend klaar moet hebben om alvast voorbereid te zijn. Zeker als de kamer geschilderd moet worden is het belangrijk om dit op tijd af te hebben zodat je kindje niet in de verflucht terecht komt. Is de kamer niet compleet af kan je kindje natuurlijk wel even bij jullie op de kamer. Dit is heel gezellig natuurlijk.

Dingen die je kunt

Tijdens je zwangerschap zijn er natuurlijk ook leuke dingen die je kunt doen. Enkele voorbeelden: 

Pretecho

Tijdens je zwangerschap krijg je meerdere echo’s om te controleren hoe ver je zwanger bent en hoe het met je kindje is. Je kunt ook nog pretecho’s laten maken. Hierbij krijg je je kindje in 3d of zelfd 4d te zien. Dit is superleuk. 

Verrassingstaart

Als je het geslacht van je kindje te horen krijgt, kun je dit aan je ouders en/of vrienden (of jezelf) bekend maken via een verrassingstaart geslachtsbepaling. Als je de taart aansnijdt dan komt er een roze of blauwe vulling naar voren en zie je dus welk geslacht je kindje krijgt. Plezier gegarandeerd. 

Buikschilderen

Hoe leuk is het om je zwangere buikje te laten beschilderen! De foto’s hiervan kun je bijvoorbeeld gebruiken op een geboortekaartje of het eerste fotoalbum. Je hebt dan je buikje ook uniek vastgelegd!

Ooglaseren iets voor jou?

Ooglaseren wordt is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Geen lenzen meer in doen ‘s ochtends of je lenzenvloeistof vergeten. Ook je bril heb je niet meer nodig. Ooglaseren wordt ook wel refractiechirurgie genoemd met een chique naam en staat voor een medische ingreep waarbij het zicht wordt verbeterd. Is ooglaseren iets voor jou? Lees dan vooral even verder naar alles wat er bij een ooglaserbehandeling bij komt kijken.

Behandeling
Bij een ooglaserbehandeling wordt het hoornvlies dunner gemaakt met behulp van een laser. Hierdoor is het na de behandeling mogelijk om hetzelfde te zien als iemand zonder bril of lenzen. Een ideale uitkomst dus als je geen lenzen of bril meer wilt dragen.
Aller eerst is het noodzakelijk om opzoek te gaan naar een goede en betrouwbare kliniek. Je kan hier het internet en reviews voor raadplegen. Vervolgens kan je bij de desgewenste kliniek informatie opvragen over de behandeling en eventueel nog vragen stellen, mocht je die hebben. Als vervolgens alles helder is worden er metingen gedaan om te kijken of je in aanmerking komt voor een behandeling. Als hieruit blijkt dat je afwijking in aanmerking komt voor een behandeling wordt er een traject gestart. De behandeling zelf duurt maar 10 tot 15 minuten.

Behandel technieken
Bij een ooglaserbehandeling kan er gekozen worden tussen twee verschillende methodes, namelijk: de Lasik en Lasek techniek.
Bij de Lasik techniek, de meest voorkomende techniek, wordt het hoornvlies iets dunner gemaakt door middel van een laser. Dit laagje wordt weer dichtgeklapt.
Bij de lasek techniek wordt het hoornvlies weggeschaapt. Daaropvolgend past de laser het hoornvlies aan. Daarna wordt het laagje weer terug geplaatst en moet het weer vast gaan groeien. Het voordeel van Lasik is dat de methode veel minder ingrijpend is en minder pijnlijk. Daarom wordt er tegenwoordig vaak voor de eerste methode gekozen.

Risico’s
Ondanks dat de risico’s erg laag zijn bij een ooglaserbehandeling, zijn ze er nog wel. Je kan namelijk na een ingreep last krijgen van wat droge ogen. Ook infecties tijdens het herstelproces kunnen voorkomen. De ruimte waarin de behandeling is uitgevoerd speelt hierbij een belangrijke rol. Check daarom altijd goed van te voren of een ruimte voldoet aan de steriele eisen. Deze complicaties zijn vrij nihil, maar de klinieken zijn wel verplicht dit vooraf te melden voor een ingreep.

Ben jij al overtuigd om je ogen te laseren? Of draag je toch liever je bril of lenzen?

bril