Hoofdluis bestrijden

Hoofdluizen zijn kleine vleugelloze insecten die in het menselijk haar leven. Ze komen met name bij kinderen voor, maar volwassenen worden ook wel eens besmet. Hoofdluizen zijn grijs-bruin van kleur en hebben de grootte van een speldenknop. Wanneer ze uitgebroed zijn en de grote van een sesamzaad als ze volgroeid zijn. Ze kunnen niet vliegen, springen of zwemmen en worden verspreid door hoofd contact, ze klimmen dan uit het haar van een besmet persoon in het haar van iemand anders.

Een hoofdluis besmetting is niet het gevolg van vuil haar of slechte hygiƫne. Hoofdluizen kunnen invloed hebben op alle soorten haar, ongeacht de conditie en lengte. Hoofdluizen hebben alleen invloed op mensen en kunnen niet worden doorgegeven aan dieren of worden gevangen van hen.
Levenscyclus van hoofdluis Een vrouwelijke hoofdluis legt eieren door het nestellen in de haren (vaak dicht bij de wortel) waar ze warm worden gehouden door de hoofdhuid. De eieren hebben een speldenknop grootte en zijn moeilijk te zien. Deze resten worden neten genoemd, neten glinsteren wit en zijn merkbaar als het haar groeit.

Hoofdluizen voeden zich door in de hoofdhuid te bijten en voeden zich met bloed. Ze nemen 6-10 dagen om volledig te volgroeien. Eenmaal volwassen kan een hoofdluis van hoofd naar hoofd kruipen. Een vrouwelijke hoofdluis kan 7 dagen nadat ze heeft uitgebroed beginnen met eieren te leggen Dus om de cyclus te doorbreken en stop de verspreiding ervan, moeten ze binnen 7 dagen na uitbroeden worden verwijderd.